Over Ons

Ons Verhaal 

BBR Zorgadvies komt voort uit een passie en een wil om mensen te helpen. We hebben een uitgebreide ervaring in de zorg, en we hebben kunnen zien hoe belangrijk het is dat een client goed en onafhankelijk wordt vertegenwoordigd. 

Als hulpverleners in de psychiatrie en de verstandelijk gehandicapten zorg hebben we jaren lang bemiddeld tussen onze cliënten en de maatschappij, we hebben onze cliënten vertegenwoordigd bij gemeente, artsen en hun netwerk. 

Deze kennis en ervaring worden dagelijks door BBR Zorgadvies ingezet om bij te dragen aan uw stabiliteit en herstel. BBR Zorgadvies en u staan SAMEN voor UW zorg

Bart Boer Rookhuizen

Onze Missie

Als mensen niet goed meer in staat zijn hun persoonlijke zaken te regelen en de financiën te beheren, kan een professionele bewindvoerder of mentor  uitkomst bieden. Familie of vrienden zouden dit ook kunnen doen, maar soms is dit niet mogelijk of wenselijk. BBR Zorgadvies biedt bewindvoering , Mentorschap en Curatele.   

Ons kantoor streeft na, op een persoonlijke en duidelijke manier hulp te bieden en orde te scheppen in uw persoonlijke en financiële zaken. 

Ontmoet onze toppers!

Bart Boer Rookhuizen

Ik ben Bart Boer Rookhuizen. Voordat ik in 2007 in de psychiatrie ging werken als maatschappelijk werker heb ik in de verstandelijk gehandicaptenzorg gewerkt en op een blauwe maandag ben ik aan de leraren opleiding begonnen. Mensen tastbaar helpen werd mijn roeping, problemen die ervoor zorgen dat mensen vastlopen aanpakken, creatief en soms out of the box. Een belangrijk onderdeel van mijn werkwijze is voor mij (wellicht toch de leraar in mij) om mensen zo te helpen, dat wanneer zij hiertoe in staat zijn, zij de regie over hun leven zoveel mogelijk terug kunnen krijgen. 
 
Het is belangrijk dat mensen mogen meedenken en meebeslissen, soms groot en soms klein. De afgelopen jaren heb ik gezien dat kleine dingen je van slag kunnen brengen, kleine keuzes grote keuzes kunnen worden en iets dat oplosbaar lijkt een onoverkoombare beslissing wordt. Hulp en ondersteuning vragen betekent niet altijd dat je het nooit meer zelf mag doen. Uit handen geven hoeft niet voor altijd te zijn. Een hand die je helpt, kan soms net datgene zijn wat je nodig hebt om die grote keuze weer klein te maken en die berg te bedwingen. 
 
Herstel, eigen kracht, zelfbeschikking en regie zijn zaken die je eigenwaarde geven, die richting geven aan je leven en hoe klein soms ook, je wel het gevoel geven dat je er mag zijn.

Sabrina Meijer

Mijn naam is Sabrina MeijerIk werk nu sinds september 2020 met veel plezier voor BBR zorgadvies als Front Office medewerker. Ik heb een brede werk ervaring, hiervoor heb ik veel diversiteit aan mensen gezien. 

Door deze ervaringen ben ik erachter gekomen dat ik het werk met en voor mensen erg leuk vind. Oplossingsgericht werken en een uitdaging ga ik niet uit weg. 

Voor mij is het belangrijk dat elk mens in welke situatie dan ook geholpen wordt en om samen te kijken naar de mogelijkheden.Ik vind het heel belangrijk dat je als mens gezien wordt en dat je waardevol behandeld wordt. Vanuit dit standpunt doe ik dan ook mijn werk.

Jurgen Beelen

Mijn naam is Jurgen Beelen.  Na een korte studie rechten heb ik de stap gemaakt richting de geestelijke gezondheidszorg/ psychiatrie. In 1987 ben ik als verpleegkundige gestart, waar ik jarenlang gewerkt heb in vooral de langdurige psychiatrie, later als leidinggevende van meerdere afdelingen. Ik werk vanuit mijn ambitie én overtuiging dat ik in hulpverlening iets te bieden heb: mensen op een professionele manier  ondersteunen op alle levensterreinen, met een aanvulling waar nodig op dat deel waarin iemand het zelf op dat moment niet kan.  

Denken en handelen vanuit mogelijkheden, met toevoeging van hulp waarbij dat nodig is, met behoud en waar mogelijk uitbouwen van maximale zelfstandigheid om herstel te bevorderen. Overleg, samen optrekken, oplossen, maar ook samen afspraken maken zijn daarin voor mij onlosmakelijk aan elkaar verbonden. 

Medio 2019 heb ik besloten de switch richting het werken in mentorschap en bewindvoering gemaakt.
Bart Boer Rookhuizen en ik hebben daarover voorafgaand aan de oprichting van BBRzorgadvies in 2018 al veelvuldig over gesproken. Sinds januari 2020 werken we daarin samen.

Jannieke Nieveen.

“Mijn naam is Jannieke Nieveen. Ik ben sinds 2005 werkzaam in de zorg, eerst als verzorgende en vanaf 2008 als psychiatrische verpleegkundige. Ik heb 10 jaar in de psychiatrie gewerkt, zowel binnen de volwassenen zorg als binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. Ik heb zowel op een afdeling gewerkt als ambulant bij cliënten thuis. De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest als ambulant gezinsbehandelaar binnen de jeugdzorg.

Het is belangrijk voor mij om iets voor een ander te kunnen betekenen en op te komen voor de belangen van cliënten zowel in de thuissituatie als binnen een instelling. Zolang het kan samen met de cliënt en daar waar het niet anders kan over de cliënt, met respect voor zelfbeschikking.

Ik werk dan ook met veel plezier bij BBR Zorgadvies.”

Ontmoet onze huisdieren

Bij BBR Zorgadvies hebben we ook het gezelschap van 2 honden, Dozer de Chihuahua en Pepper de Labrador. BBR Zorgadvies gelooft in de heilzame kracht van dieren. Zo zorgen alle soorten huisdieren op het werk voor een verlaging van de cortisolspiegel.

Daarnaast zorgen dieren ervoor dat mensen gemiddeld genomen vriendelijker worden. Hierdoor komen er, volgens een onderzoek van de Open Universiteit, minder conflicten voor op het werk wanneer er dieren aanwezig zijn.

Heeft u een vraag voor ons?

We streven ernaar, om u zo snel mogelijk antwoord te geven. Als dit langer duurt dan u van ons gewend bent zullen we dat melden, maar u kunt uiterlijk binnen 2 dagen een reactie verwachten.

.