Bewindvoering

Wat is Bewindvoering?

De bewindvoerder behartigt iemands financiële belangen. De bewindvoerder kan de goederen die in een openbaar register zetten, bijvoorbeeld een huis. de bewindvoering (beschikking) en de naam van de bewindvoerder wordt daar bij vermeld. 

Een bewindvoerder beheert alles wat onder bewind is gesteld. Dat wil zeggen, dat hij ervoor moet zorgen dat alles wat onder bewind is gesteld in stand blijft en veilig blijft. Daarover wordt ook een administratie gevoerd. Wij werken met het administratie programma onview.

Tot de gewone werkzaamheden tijdens het bewind behoort ook het regelen van de financiële huishouding van de betrokkene. Belastingaangifte doen, het aanvragen van (bijzondere) bijstand toeslagen kunnen daarbij horen.

Ook moet de bewindvoerder ervoor zorgen dat het inkomen van de onder bewind gestelde voor diegene primair worden gebruikt.  Dat kan ook betekenen, dat een deel van het inkomen ingezet wordt voor het inlossen van gemaakte schulden en het maken van afspraken daarover.  

Op de internetsite www.derechtspraak.nl kunt u alle informatie vinden over de taken van de bewindvoerder nog eens rustig nalezen. 

Zo gaan wij u helpen!

Als bewindvoerder dragen wij zorg voor uw financiën, wij nemen hierin veel over. Uiteraard overleggen wij zoveel als mogelijk is hierin met u. Wanneer u onvoldoende draagkracht heeft kan er bijstand worden aangevraagd bij de gemeente.

Wat zijn de kosten?

 De prijs van het bewindvoering wordt jaarlijks bepaald. De actuele prijzen (en wettekst) kunt u hier nalezen.

Eenpersoonsbewind

€ 125,54 

Eenpersoonsbewind Schulden

€ 162.44 

Heeft u een vraag voor ons?

We streven ernaar, om u zo snel mogelijk antwoord te geven. Als dit langer duurt dan u van ons gewend bent zullen we dat melden, maar u kunt uiterlijk binnen 2 dagen een reactie verwachten.

.